nedelja, 10. februar 2013

Kitajska sluzasta juha home editon

Moja večerja včeraj. Malo po domače, z nekaj domišljije in očitnim pomanjkanjem vse sestavin. Ampak važno mi je bilo samo, da je bila sluzasta in da je pekla.



Včerajšnje sestavine:

- polovica bučke narezane na trakce,
- korenček polovica nastrganega, polovica naribanega,
- šampinjoni zelo na tanko narezani,
- začimbe: sol, poper, čili, vegeta, jušna kocka (ne vem, ali je bila zelenjavna, ali mesna),
- tapioka moka (imajo jo v vseh trgovinah, med tujo prehrano).

Postopek:

Vse skupaj razen moke zmečeš v lonec in kuhaš, jaz sem 15 minut. Najbolje je, da najprej skuhaš gobe, nato dodaš korenje in čisto na koncu bučke, da niso čisto mehke. Dodala sem še malo pelatov.

Medtem, ko juha vre, v hladni vodi zmešaš tapioko moko. Najbolje je, da jo dodajaš po malem, ker ti lahko preveč zgosti juho in lahko postane preveč sluzasta. Tako, da večkrat po malem.

Originalnega recepta, žal nisem našla, tako da je tukaj recept skombiniran iz dveh različnih:

Sestavine:
- piščančje prsi - skuhane, nato narezane na trakce,
- bambusovi vršički - narezani na trakce,
- črne gobe - suhe lahko kupimo v trgovini, dovolj jih je polovica 30g paketa, narezane na trakce,
- korenček - polovico narezan na trakce, polovico nariban,
- bučka - narezana na trakce,
- por - narezan na trakce,
- paprika - narezana na trakce,
- jajce,
- čebula,
- čili ali feferoni - svež ali mlet,
- sojina omaka,
- tapioka moka,
- začimbe po želji: sol, poper, jušna kocka, bazilika, majaron,...
- olje - sama uporabljam kokosovo mast ali olivno olje, v receptih je največkrat omenjeno sezamovo olje.

Količin sestavin nisem pisala, ker je to po občutku, koliko juhe nameravaš narediti, prav tako se lahko kakšna stvar izpusti ali doda.

Postopek:
Najprej na čebuli vse sestavine, razen jajca in moke, malo prepražimo, nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo, po želji. Med kuhanjem dodamo tudi sojino omako in začimbe, vse po okusu. Ko juha vre, kakšnih 5 minut notri vmešamo še jajce in ves čas mešamo, da jajce razpade in nato kuhamo še 5 minut. Na koncu še dodamo tapioko moko. Seveda, tudi tukaj pazimo, da je ni preveč.

To je to. Pa dober tek.

PS1: Nekateri dodajo gustin ali škrob, ampak kolikor sem razumela to juho samo zgosti ne naredi je pa sluzaste. Tapioka moka jo pa zgosti in še sluzasta postane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar